Deze pagina wordt nu gevuld door vragen die de laatse tijd aan mij zijn gesteld en mijn antwoorden.

Vraag:
Enerzijds zeg je dat de verschrikkelijke pijn die je had in je in je spieren samenhangt met het gevormd zijn van je lichaam door oude patronen en het wegvallen daarvan, anderzijds zeg je dat er geen doel en betekenis is en dat er niets gebeurt, dat maakt me van slag. Ik heb nog hoop dat de pijn in mijn lichaam zin heeft.

Rosemarijn:
Er was geen wachten tot het beter wordt, er was geen beschrijving van wat het was. Het was niet vervelend , het was er en gek genoeg was het tegelijkertijd er niet. Dat maakt de pijn soms heftiger maar er is niets wat het wil veranderen . Dat komt simpelweg niet op.
Achteraf kon ik het als een proces beschrijven, maar tegelijkertijd is het ook duidelijk dat er niets is gebeurd. Dat proces is meer een interpretatie en een manier van denken. In feite is het een toevoeging en... voegt het niets toe . Of ik het nu beschrijf of niet, het maakt niets uit. Er is alleen maar wat er (nu ) is, geen verleden en geen toekomst. Als je soms denkt aan gisteren is het alweer anders als het was en lijkt het ook alsof het er helemaal niet er is geweest.
Het grooste lijden zit in het willen veranderen en het wachten. De vrijheid en het wonder zit in dat dit het al is. Precies zoals het is is het compleet. Voor de mind en de ik is dat onverteerbaar die wil zoeken naar wat het denkt dat het is. Is het bedreigend want dat betekent de afgrond, alsof alles uit elkaar valt, alles wat het ik heeft bereikt of nog kan bereiken.
Betekent het geen hoop, wat voor de ik verschrikkelijk is. Het gekke en onvoorstelbare is dat als het ergste gebeurt ,bv geen hoop,er opeens de ontroering is dat dit het is. Dat valt niet uit te leggen of te snappen. Daar gaat het niet meer over.

 
contact